„Hej, ha látná”: Kubatov 80 éves anyósának soroksári komplexuma

  • narancs.hu
  • 2018. május 9.

Belpol

Ki lakik odabent?

Kétteleknyi erőd a XXIII. kerületben: se ablak, se földtulajdoni bejegyzés, csak üres falak meg betonkerítés. Az üzemnek látszó komplexum pedig nem más, mint a Kubatov-rezidencia – írja a hvg.hu.

Persze, sem a telek, sem a ház nem szerepel Kubatov Gábor egyébként szerény tételeket tartalmazó vagyonnyilatkozatában, írják. A megjelent anyag szerint az egész épületegyüttes Kubatov 80 éves anyósának nevén van, így aztán a családtagok bevallásában sem kellett szerepelnie. A telekegyesítés meg a házfelhúzás után tavaly ősszel költözött be a család, és az erődszerű képződményben a helyiek szerint sem valami gyárépítés folyik, hanem bizony családi házként funkcionál, csak éppen ipari kamerákkal és biztonsági őrökkel. Bár a nemrég még földútként működő utcát már csodás aszfalt borítja, a HVG szerint a ház még alig jelenik meg nyilvántartásokban: a földhivatali jegyzékben házszám helyett még a „címrendezés alatt” címke szerepel.

A cikk igyekszik megbecsülni az ingatlan értékét, ami a környék új építésű lakóházait nézve kb. 70 és 100 millió forint között lehet. Kubatov jövedelmeiről azonban azt írják, hogy a legfrissebb nyilatkozata szerint 747 878 forintos képviselő tiszteletdíján túl nincs egyéb jelentős forrása.

Figyelmébe ajánljuk