Hét év fegyházra ítélték jogerősen Vizoviczki Lászlót

  • narancs.hu
  • 2020. december 21.

Belpol

Emellett 108 millió forintos pénzbüntetés megfizetésére is kötelezték.

A Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa kisebb jogszabályi pontosítással helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék részítéletét abban a büntetőügyben, amely hivatali vesztegetés elfogadása és egyéb bűncselekmények miatt indult Vizoviczki László és társai ellen. A közlemény szerint ezzel a beismerő vallomást tevő Vizoviczki és több társa számára jogerősen is lezárult a büntetőeljárás. – írja a hvg.

Vizoviczkit hét év fegyházra, és hét év közügyektől eltiltásra ítélték bűnszervezetben elkövetett több rendbeli, különböző minősítésű és elkövetési minőségű hivatali vesztegetés, valamint szigorúan titkos, titkos és bizalmas minősítésű adattal való visszaélés miatt azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Emellett108 millió forintos pénzbüntetés megfizetésére is kötelezték.

2012-ben azért indult  nyomozás, mert Vizoviczki László, illetve az érdekeltségébe tartozó gazdasági társaságokhoz kötődő emberek hivatalos személyekkel léptek kapcsolatba és pénzért cserébe azt kérték, hogy a hozzájuk köthető szórakozóhelyeken ne történjenek hatósági intézkedések, míg a konkurenciánál igen.

Neked ajánljuk