Hétfőn állítják fel az ország karácsonyfáját a Kossuth téren

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. november 25.

Belpol

24 méter magas, 80 centiméter törzsátmérőjű, öt tonnás. 

Hétfőn érkezik – a katasztrófavédelem szakembereinek, a honvédség és a rendőrség munkatársainak közreműködésével – az ország karácsonyfája a Kossuth Lajos térre. A fenyő eddig egy hajdúszoboszlói családi ház kertjét díszítette, közölte az Országgyűlés Sajtóirodája szombaton.

Mint írták, hétfőn reggel az Országgyűlés Hivatala több évtizedes hagyományokat követve felállítja az ország karácsonyfáját a Kossuth téren. A felajánlások közül idén egy körülbelül 24 méter magas, 80 centiméteres törzsátmérőjű, 5 tonnás fenyőre esett a választás.

A közleményben jelezték, hogy a fenyőfa szállításakor esetleges forgalomkorlátozásra és várakozásra kell számítani várhatóan vasárnap 16 órától.

A korlátozások a Hajdúszoboszló – 4-es főút – M4-es autóút – M0-s autóút – M7-M1 autópálya közös bevezető szakasz – XI. Budaörsi út – BAH-csomópont – XII. Alkotás utca – Krisztina körút – Széll Kálmán tér – Margit körút – Bem József utca – Tölgyfa utca –Margit híd – Jászai Mari tér – Balassi Bálint utca – Kossuth Lajos tér útvonalat érinthetik.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a szállítás időpontja szeles idő esetén változhat, mert ekkor nem biztonságos a daruval kiemelni a fát.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk