Ismert televízióst indíthat a Fidesz Szegeden

  • narancs.hu
  • 2023. november 25.

Belpol

Fülöp László az értesülést nem cáfolta és nem erősítette meg. 

A Telex értesülései szerint Fülöp László korábbi televíziós újságíró-műsorvezető lehet a kormányoldal jelöltje Botka Lászlóval szemben Szegeden. A lap megkereste a jelenleg kommunikációs igazgatóként dolgozó Fülöpöt, aki annyit válaszolt: sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánja az értesülést. 

 A portál szerint több olyan jel van, amely valószínűvé teszi, hogy valóban Fülöp László lehet a kiszemelt jelölt. Az egykori televíziós műsorvezetőt sokan ismerik a városban, és korábban nem politizált nyilvánosan vagy aktívan. Magánjellegű Facebook-oldalán azonban az utóbbi hetekben több olyan fotó jelent meg, amelyen Fülöp fideszes politikusok, illetve a párt ismert szimpatizánsai körében mutatkozik. 

Fülöp hasonló társaságban feltűnik kormányoldali politikusok nyilvános Facebook-odalán is a különböző fotókon, és szegedi fideszes rendezvényen készült képeken is látható. Készült közös képe Kósa Lajos Fidesz-alelnökkel, Németh Ferenc fideszes önkormányzati képviselővel, valamint Hollik Istvánnal, a Fidesz kommunikációs igazgatójával is. 

 
A Fidesz tisztújító eseményén Nagy Attila, Üllés polgármestere, Fülöp László, korábbi televíziós újságíró-műsorvezető és Németh Ferenc szegedi önkormányzati képviselő – Fotó: Németh Ferenc / Facebook
 

Wikipédián található nyilvános életrajza szerint az idén 55 éves egykori tévés szegedi, a városban járt középiskolába, majd 1999-ben szerezte meg a jogi diplomáját a József Attila Tudományegyetemen, ami a mostani Szegedi Tudományegyetem elődje volt. Egy évvel később kezdett tanulni az egyetem bölcsészkarának média szakán, de azt a szakot nem fejezte be. Már a jogi tanulmányai közben is dolgozott a Bán János vezette Magyar Televízió Szegedi Stúdiójának műsoraiban mint riporter és műsorvezető.

Később műsorvezetőként, illetve szerkesztőként a Magyar Televízióban kapott feladatokat, majd 2013-ban távozni kényszerült. Ezután az Országos Egészségbiztosítási Pénztár Sajtó- és Tájékoztatási Főosztályának főosztályvezetője volt, 2013 novemberétől pedig a CNN magyar nyelvű hírmagazinjának a műsorvezetője. Televíziós pályafutása alatt hír- és magazin-, továbbá szórakoztató műsorokban, valamint élő közvetítésekben egyaránt dolgozott. Jelenleg kommunikációs tanácsadó, illetve egy cég kommunikációs vezetője, számolt be a portál. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Önarckép feketével

  • - turcsányi -

Ha van igazság a földön, Bert Schneiderből hétcsillagos hollywoodi aranyifjú válik. Egy léha, semmirekellő alak a sztárjelöltek örökké vidám, szőke és bikinis karéjában, a nyitott tetejű sport Mercije oldalának támaszkodva, golfhoz öltözve néz el a távolba, s számolja Los Angeles mindig felhőtlen egén az angyalokat.

Kiszámolós

Ha Ed Sheerannek van harminc kamionja, hat pengető alakú óriáskivetítője, öt saját fejlesztésű looper pedálja a forgószínpad öt különböző pontján, és 135 percet játszik – saját állítása szerint – nagyjából 70 ezer embernek, akkor hány keringős lüktetésű balladát játszhat el?

Az egyedüli boldogság

  • Balogh Magdolna

A dán írónő (1917–1976) bő öt évtizeddel ezelőtt befejezett, 1967 és 1971 között írt ön­életrajzi trilógiája azt az utat mutatja meg, ahogyan egy szegény sorsú, munkáskörnyezetben felnőtt lányból ismert és népszerű, számos díjjal kitüntetett szerző válik.

Térerő

A modern nagyváros az ipari forradalom következménye; a korábbiaktól gyökeresen eltérő termelési struktúra nyomán alakult ki az a térszövet, amelyben az európai civilizáció máig élni, bár lassan inkább csak túlélni próbál.

A vasutasok kérték

Talán Stephenson óta nem fordult elő, hogy egy működő vasúttársaság arra biztatta volna utasait, hogy ne vegyék igénybe a szolgáltatásait.

Magyar western fűnyíróval

Ha azt mondom, vásári bábjáték, azt mondod, Vitéz László. És persze Kemény Henrik. A műfaj magyarországi történetének meghatározó alakjai máig ott állnak minden, e hagyományt követő előadás mögött.