Így írják át a 22 éves helyettes államtitkár miatt a törvényt

  • narancs.hu
  • 2019. december 6.

Belpol

Mivel még nincs diplomája, a kormány gondoskodik róla, hogy ez ne legyen probléma.

Ahogy arról mi is korábban beszámoltunk, Rácz Zsófia 22 éves joghallgató lesz az EMMI ifjúságpolitikai helyettes államtitkára. Mivel Rácz még egyetemista és nincsen a törvényben meghatározott képzésre irányuló diplomája, hivatalosan nem tölthetné be ezt a posztot. De semmi vész, mert a kormány módosítani kívánja szabályokat.

Törvényt módosítanak, hogy ki lehessen nevezni a 22 éves joghallgatót helyettes államtitkárnak

Személyre szabva. Ahogyan arról a Narancs.hu is beszámolt, Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának családügyi államtitkára a Facebookon közölte, hogy a 22 éves joghallgató Rácz Zsófia váltja a helyettes államtitkári poszton Illés Boglárkát, akit a Fidelitas a hétvégén elnöknek választott. Korábban az Alapjogokért Központban dolgozott.

A javaslat így szól: "a gyermek- és ifjúságpolitikáért felelős miniszter által vezetett minisztériumban helyettes államtitkárként kinevezhető az a büntetlen előéletű, az országgyűlési képviselők választásán választható személy is, aki az (1) bekezdésben meghatározott szakképzettséggel nem rendelkezik, de annak megszerzésére irányuló képzésben vesz részt, feltéve, hogy a helyettes államtitkár feladatkörébe tartozik az ifiúságpolitikával kapcsolatos feladatok ellátása.” – szúrta ki hvg.hu.

Arról nem szól a javaslat, hogy mennyi időn belül kell elvégezni az egyetemet. A törvénymódosításról kedden szavaznak a kormányzati igazgatásról szóló törvénymódosítás részeként.

Korábban egyébként pont maga Rácz panaszkodott arról, hogy a jogot úgy formálják mint a gyurmát.

"Tényleg egy ilyen világban élünk, ahol az emberek már a jogot teljesen, mint egy ilyen gyurmát, azt hiszik, hogy így formálják majd arra, amit éppen szeretnének, elvesznek belőle, hozzátesznek, teljesen, tényleg, a vágyaikkal összekeverve, minden racionalitástól elszakadva használják a jogot. Szerintem egy ilyen helyzetben, egy ilyen világban ez, hogy így ki lett mondva, ez abszolút hiánypótló. És nem azért fontos, mert Orbán Viktor mondta ki, hanem azért, mert igaz" - mondta Rácz a HírTv egyik műsorában.

Figyelmébe ajánljuk