Így tárgyalt egymással Simicska Lajos és Orbán Viktor

  • narancs.hu
  • 2015. március 4.

Belpol

A holnap megjelenő Magyar Narancsban nagyinterjút olvashat Csintalan Sándorral az Orbán–Simicska-háború részleteiről. Ebből adunk most egy kis ízelítőt.

Csintalan Sándor számos érdekes, exkluzív információt árult el az épp zajló Orbán–Simicska-háborúról a frissen megjelenő Magyar Narancs nagyinterjújában. Például arról is beszélt, hogyan tárgyalt egymással Orbán és Simicska áprilisban, a győztes választás után.

Csintalan Sándor: Az a találkozó arról szólt, hogy a választási győzelem után a miniszterelnök tájékoztatta a Lajost, hogy mi lesz a jövő. A jövő pedig – mondta Orbán – egy másik média lesz. Tehát, amit már korábban mondtam az Indexről, meg hogy a Lánchíd Rádió nem kell, és hogy lesz egy saját médium. A Lajos meg erre azt mondta, hogy nem. A miniszterelnök – akinek, ugye, nem nagyon szoktak nemet mondani – erre meg azt mondta, hogy jó, Lajos, ha te ebben nem akarsz részt venni, akkor majd megoldjuk máshogy. Ezzel ott akkor egy politikai szövetség felmondása történt meg. Ezután jött elő az orosz vonal és Paks 2. És Lajos részéről itt hangzott el a második nem. Hogy ez sem pénzügyileg, sem politikailag hosszú távon nem lesz vállalható. Mert nem lehet látni, hogy ebből az elköteleződésből hogyan lehet majd kimászni, ez pedig Magyarország érdekeivel ellenkezik. Ezért, mondta Simicska, ebben ő nem vesz részt. Ezen a találkozón volt még egy olyan felajánlás Simicska részéről, hogy ebből az egészből ő elvonul, és nem csinálja tovább, de ezt a miniszterelnök végül nem fogadta el.

Simicska Lajos visszavonulási szándékáról, a Magyar Nemzetnél zajló intrikákról, illetve Csintalan Sándor Habony Árpáddal kapcsolatos véleményéről a holnap megjelenő Magyar Narancsban olvashat.

Figyelmébe ajánljuk