Intelligence Online: Orbán Balázshoz kerülhet a külügy, Pintér Sándor hamarosan visszavonulhat

  • narancs.hu
  • 2023. május 9.

Belpol

Kormány: fake news!

A hírszerzési témákra specializálódott Intelligence Online oldal információi szerint hamarosan kettéválhat a Külgazdasági és Külügyminisztérium. 

A cikk szerint – amit a Telex szemlézett – a minisztériumot vezető

Szijjártó Péter a jövőben a kereskedelemért, a külgazdaságért felelne, míg Orbán Viktor politikai igazgatója, Orbán Balázs kapná meg a diplomáciai terület vezetését. 

Az Intelligence Online kiemeli, Orbán Balázs a közelmúltban egyre nagyobb befolyásra tett szert a magyar külpolitikai körökben. Múlt hónapban például kiderült, az ő felügyelete alá kerül a Magyar Külügyi Intézet, amely a miniszterelnök külpolitikai stratégiai döntéshozatali munkáját segíti. A portál azt is megjegyzi, a külföldi hírszerzésért felelős Információs Hivatal tavaly májusban kikerült a Külgazdasági és Külügyminisztérium felügyelete alól, és a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetirodához került át. 

A lap értesülései szerint még egy nagy változás várható a magyar kormány összetételét illetően:

információik szerint a 74 éves Pintér Sándor belügyminiszter ugyanis visszavonul, ez pedig Rogán Antal még nagyobb térnyerését jelentené.

Ezek alapján úgy tűnik, a jövőben Rogán Antal és Orbán Balázs kerül a stratégiai döntéshozatal középpontjába, Orbán Viktor pedig arra számít, hogy bizonyos fokú rivalizálás lesz közöttük, ami megakadályozza, hogy bármelyikük is túl nagy befolyásra tegyen szert a miniszterelnök szűk belső körén belül. 

Az Intelligence Online értesüléseire hírekre a Kormányzati Tájékoztatási Központ úgy reagált: „A sajtó egy része által terjesztett hír kamu, fake news!”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk