Interjút adott Novák Katalin, ebből megtudtuk: ő is jár boltba

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 14.

Belpol

Illetve palacsintát készített a kislányának, akinek nemrégiben volt a születésnapja. 

„Egyenesen az államfői rezidenciából” közölt interjút Novák Katalin köztársasági elnökkel a Mandiner. Ebben olyan kérdéseket feszegetnek, mint mit tart a gyermeknevelésben a legfontosabbnak. „A biztonságot, ami a gyermeknek kulcskérdés. Tudja, mire számíthat, hol vannak a határok” – reagálta erre.

Novák Katalin hálás, amiért megtalálta az államfői feladat. „A gyerekek már nagyok, értik, mi történik, fel tudják dolgozni az új helyzetet, és közben lényegében úgy élik az életüket, mint korábban”. Az interjú készítője megkérdezte, hogy ellátja-e az anyai teendőket, például bevásárolni is eljár. Novák szerint „elég sűrűn”. 

„A bevásárlást igyekszem diszkréten intézni, de néha valóban nehéz észrevétlennek maradni. Mostanra hozzászoktam, hogy megismernek az emberek, kedvesen köszönnek, majd mindenki vásárol tovább. Néha megszólítanak, készül néhány fénykép.

Csodálkoznak, hogy én is járok boltba. Ilyenkor megkérdezem: mit gondolnak, nálunk miből lesz vacsora?

Köztársasági elnök vagyok, de közben anya, feleség és háziasszony is”. 

Novákék néháy napot Erdélyben töltöttek, ekkor volt a kislányuk születésnapja. „A gyerekek szerint a születésnap éjfél után egy perccel elkezdődik, így a panzió konyháján három serpenyővel sütöttem a palacsintát éjszaka” – árulta el. 

A köztársasági elnököt arról is kérdezték, hogy miért csökken a népesség. Novák szerint Európában nincs olyan nemzet, mely önerőből képes fennmaradni. „Vezetőként fel kell tennünk a kérdést: miért születik ilyen kevés gyermek? Milyen anyagi vagy kulturális okai vannak? Magyarországon védjük az életet és a családot. Igyekszünk segíteni a fiataloknak, hogy ne kelljen lemondaniuk a gyermekről azért, mert dolgozni akarnak, és ne kelljen lemonda­niuk a munkáról azért, mert családot szeretnének. Az állam abban tud segíteni, hogy a családalapításnak minél kevesebb anyagi akadálya legyen, és ne járjanak rosszabbul a gyermeket nevelők azoknál, akik nem akartak családot alapítani. Ezt a segítséget a többség szívesen fogadja. Mára Magyarország sokak számára követendő példává vált” – mondta. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.