Ismét jachtparkolót festett a külügy épülete elé a Momentum

  • narancs.hu
  • 2021. február 6.

Belpol

Először a párt egy fiatal aktivistája üzent így Szijjártónak, ráküldték a gyámhatóságot. 

Orosz Anna és Tóth Endre, a Momentum elnökségi tagjai tegnap "jachtparkolót" festettek a Külügyminisztérium Bem téri székháza elé.

Ugyanezt a jelet fújta fel ugyanide még tavaly augusztusban a párt két fiatal aktivistája, Szijjártó Péter külügyminiszter adriai jachtozására reagálva.

AZ aktivistákat a rendőrség figyelmeztetésben részesítette, a 444 cikke szerint egyikük még nem töltötte be 18. életévét, az ő családjánál a gyámhatóság kezdeményezett gyámügyi védelembe vételi eljárást. 

 

Figyelmébe ajánljuk

Legendák egymás közt

  • - turcsányi -

Az alapító atyák Franciaországban viselt dolgainak meglehetős keletje van vásznon és képernyőn. Gondoljunk csak a John Adams pályáját feldolgozó HBO-sorozatra, vagy éppenséggel a magáért beszélő Jefferson Párizsban című moziműre, a derék Nick Nolte játékával (és James Ivory rendezésében).

Betű szerint

A főpolgármester-választás körüli újraszámolási hercehurca, na meg a Magyarországon is mesterségesen gerjesztett fociláz közepette úgyszólván teljesen elsikkadt, hogy a múlt pénteken megszületett az elsőfokú ítélet a polgári engedetlenség miatt kirúgott hat karinthys tanár ügyében.

Két indítvány

Miután június 14-én újraszámolták az érvénytelen szavazatokat, a Nemzeti Választási Bizottság megállapította, hogy a főpolgármester-választást Karácsony Gergely nyerte. A döntés azonban nem végleges, Karácsony a választás eredményének megsemmisítését és a szavazás megismétlését indítványozta.

„Ahová pont befértem”

Hat éve tagja a Katona József Színház társulatának, de sokfelé játszik, most épp a Radnótiban volt bemutatója. Az Ördög Tamással folytatott munkáról, a Tarnóczi Jakab-féle Extázisról és a Mohácsi testvérekről is beszéltünk vele, s persze szó esett a filmezésről is.

Két tűz között

Az amerikai demokraták sokáig egységesen támogatták Joe Biden külpolitikáját. Ám a gázai háború miatt a demokraták közt törésvonalak alakultak ki, s ez megnehezítheti Biden kampányát. Ha közvetlenül nem is befolyásol sok szavazatot, a háború elhúzódása elbizonytalaníthatja az elnök támogatóit, és megkérdőjelezheti politikai teljesítményét is.