Ismét teljes üzemben zajlik a felújítás a Blahán

  • narancs.hu
  • 2022. február 8.

Belpol

Múlnak a fagyok, újra teljes kapacitással folynak a munkák.

Ütemterv szerint halad a Blaha Lujza tér átépítése, a téli időjárási körülmények miatt a szabadban végzett munkák eddig csökkentett kapacitással folytak, de a felújítást tartósan kivitelezésre alkalmas időjárás esetén folytatják a téren – közölte lapunkkal a Budapesti Közlekedési Központ.

Mint írták, a Rákóczi út és a Nagykörút csomópontjában február 14-ről 15-re, azaz hétfőről keddre virradó éjszaka cserélik ki a közvilágítási oszlopot, így a daruzás nem okoz jelentősebb fennakadást az arra közlekedőknek.

Hozzátették: a növénytelepítésnek megfelelő időjárásban folytatódik a téren a faültetés, majd a burkolatok építése és a térbútorok kihelyezése.

A közlemény kiemeli, hogy télen, amikor tartósan fagypont alatti a hőmérséklet, nem lehet burkolatot építeni és növényt telepíteni sem, a szabad ég alatt végzett munkákat akkor lehet folytatni, ha az időjárás-előrejelzés már az éjszakákra is enyhülést mutat, hiszen hiába van nappal jó idő, ha az éjszaka fagy, kárba vész az addigi munka.

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk