Idén újra lesz szóbeli érettségi, tiltakoznak a diákok

  • narancs.hu
  • 2022. február 8.

Belpol

A maszkviselésről az oktatási intézmények saját hatáskörben döntenek majd.

Két év kihagyás után újból szerveznének szóbeli érettségiket is: mint ismert, a koronavírus-járvány miatt 2020-ban és 2021-ben kizárólag írásbeli érettségiket szerveztek Magyarországon, azonban idén visszaállhat a korábban megszokott vizsgarend – írja az Eduline.

A portál kérdésére az Oktatási Hivatal (OH) közölte, hogy jelenleg nincsenek érvényben rendkívüli szabályok az érettségi vizsgákra vonatkozóan.

A szóbelikkel és a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban központilag egyelőre nem határoztak meg szinte semmit, csupán azt, hogy kerülni kell a csoportosulást és ügyelni kell a távolságtartásra.

A maszk viselését sem tették kötelezővé, ezzel kapcsolatban az oktatási intézmények vezetői dönthetnek majd.

A portál szerint már az elmúlt évek szóbeli vizsgáinak elhalasztása is vegyes reakciókat váltott ki, ehhez képest egy végzős osztály aláírásgyűjtésbe kezdett azért, hogy idén se tartsák meg a szóbeli érettségiket. A petíciót eddig 12 ezren írták alá.

A diákok szerint azért kellene most is eltörölni a szóbeli vizsgákat, mert bár 2021 szeptembere óta papíron jelenléti oktatás van a középiskolákban, az elmúlt hónapokban sokan kerültek karanténba a tanárok és a diákok közül is. Így nem biztosított a megfelelő felkészülés lehetősége.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk