Jakab Péter sem rajong Karácsony és Márki-Zay együttindulási ötletéért

  • Narancs.hu/MTI
  • 2021. október 5.

Belpol

Azt írja, a két miniszterelnök-jelölt vesztésre áll saját magával szemben.

"A választók akaratától nem félni kell, hanem elfogadni. A szabályokat nem átírni kell, hanem betartani" - írta meg a véleményét Jakab Péter arról, hogy Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter együtt indulna tovább az előválasztás második fordulójában.

Jakab szerint ezzel ugyanazt a hibát követnék el, mint amit elkövetett az ellenzék 2018-ban: "Nem tudták legyőzni a saját egójukat, ezért nem tudták legyőzni a Fideszt sem."

A 2018-as pártok vezetői elkövettek egy súlyos hibát. Nem tudták legyőzni a saját egójukat, ezért nem tudták legyőzni a...

Posted by Jakab Péter on Tuesday, October 5, 2021

Jakab azt írja, hogy épp azért szervezték meg az előválasztást, hogy ezt a hibát soha többé ne kövessük el, és a nép döntsön arról, ki legyen Orbán kihívója, a többiek pedig vegyék ezt tudomásul, és lépjenek egyet hátra.

"Én is ezt tettem, amikor azt mondták a választók, nem juttatnak tovább az előválasztás második fordulójába. Nem kértem, hogy írjuk át a szabályt, hogy még a negyedik is tovább mehessen. Legyőztem az egómat a nemzetért" - fogalmaz.

Hozzáteszi:

"Két miniszterelnök-jelölt kollégám azonban most vesztésre áll. Nem a harmadikkal, hanem saját magával szemben."

Jakab azt írja, a lépésükkel szerint úgy döntöttek, a célegyenesben átírják a szabályokat, azért, hogy páran indulhassanak, mert "mindketten nagyon szeretnének miniszterelnökök lenni".

"Ígérik, ha ők győznek, majd ketten eldöntik, ki legyen Orbán kihívója, mert ők ketten mindenről együtt fognak dönteni.Azt hiszem, itt kell, hogy bekapcsoljon a vészvillogó.  Az összefogás ugyanis nem két ember, hanem hat párt, és a mögöttük álló szavazók közös kormányzását jelenti" - írja Jakab.

"A választók döntik el, ki legyen az az EGY, aki kihívhatja Orbánt. Így indultunk neki, és így is fogjuk az előválasztást végigvinni"

-hangsúlyozza Jakab.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk