Jobbikos vezetésű lesz a nemzetbiztonsági bizottság

  • narancs.hu
  • 2022. május 2.

Belpol

Nem a Mi Hazánk kapta a vágyott bizottság vezetését.

Meghiúsult a Mi Hazánk Mozgalom terve, nem Novák Előd lett az Országgyűlés egyik legfontosabb bizottságának, a nemzetbiztonsági bizottságnak az elnöke. Mint ismert, ennek a testületnek az elnöki pozícióját mindig ellenzéki politikus tölti be. Korábban az elnök az MSZP-s Molnár Zsolt volt, majd a most véget ért ciklus végéig a jobbikos Stummer János vezette a bizottságot.

Mivel az alakuló ülés előtti tárgyalásokon a pártok nem tudtak megegyezni a állandó bizottsági helyek elosztásáról, ezekre a frakcióvezetők ajánlása alapján Kövér László tett javaslatot.

A házelnök a 16 bizottságból 4 élére jelölt ellenzéki képviselőt: Fenntartható fejlődés bizottsága (LMP), Költségvetési bizottság (MSZP), Nemzetbiztonsági bizottság (Jobbik), Vállalkozásfejlesztési bizottság (Mi Hazánk).

Minden párt kapott valamilyen bizottsági helyet. A bizottsági elnökök között egyetlen nő sincs sincs.

A nemzetbiztonsági élére pedig nem Novák Elődöt, hanem a jobbikos Sas Zoltánt javasolta, akit az Országgyűlés többsége meg is választott.

Az egyik, eddig egyedüliként megválasztott alelnök a fideszes Halász János lett. Ahogy arra Kövér László is utalt, a még le nem folytatott nemzetbiztonsági ellenőrzés után töltik majd fel a többi helyet, ugyanis a többi alelnöknek és a tagoknak is át kell ezen a vizsgálaton még esniük. Halász János mellett már biztosan tagja a bizottságnak Kocsis Máté (Fidesz), Lezsák Sándor (Fidesz), dr. Simicskó István (KDNP), Sas Zoltán (Jobbik), dr. Molnár Zsolt (MSZP), ők valamennyien már átestek az átvilágításon.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk