Szijjártó: Újra Kijevben működik a magyar nagykövetség

  • narancs.hu
  • 2022. május 2.

Belpol

Mert Kijevben folyamatosan javul a biztonsági helyzet a miniszter elmondása szerint.

Mostantól újra Kijevben működik a magyar nagykövetségjelentette be Szijjártó Péter hétfőn a Facebook oldalán. A külgazdasági és külügyminiszter a közzétett videóban elmondta: a parlament alakuló ülése után Kazahsztánba, Kirgizisztánba és Üzbegisztánba utazik, ahol "fontos tárgyalások várnak ránk".

A reptérről bejelentkezve közölte, más európai uniós országokhoz hasonlóan úgy döntöttek, hogy a Kijevben folyamatosan javuló biztonsági helyzetre tekintettel az időlegesen Lvivbe telepített magyar nagykövetséget visszaköltöztetik az ukrán fővárosba.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a biztonsági körülmények ehhez adottak.

A nagykövetség kijevi működése ésszerű, így tudnak kapcsolatot tartani az ukrán kormányzati szervekkel és szükség szerint segítséget nyújtani magyar vagy más európai uniós állampolgároknak.

Hozzátette, a hétvégén bonyolították a visszaköltözés fizikai részét, mostantól újra Kijevben működik a magyar nagykövetség.

(Facebook/Szijjártó Péter)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk