Jövő héttől újraindul az egynapos sebészeti ellátás

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. április 28.

Belpol

Védettségi igazolvánnyal vagy negatív teszttel lehet igénybe venni. 

Május 3-tól újraindulhat az egynapos sebészeti ellátás, a beavatkozások előzetesen egyeztetett időpontokban, rugalmas tervezéssel, a járványügyi intézkedések betartásával történhetnek - közölte Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szerdán a Facebookon.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az MTI-hez eljutatott közleményében azt írta, az új fertőzöttek és a fertőzésgyanús esetek, valamint a kórházi ellátást igénylő betegek számának folyamatos csökkenése teszi lehetővé az egynapos ellátások újraindulását.

Az egynapos sebészeti ellátások csak az egészségügyi szolgáltatóknál előzetesen egyeztetett időpontokban történhetnek, az egészségügyi intézményekbe történő belépéskor pedig testhőmérséklet-mérés szükséges.

A betegek felvételének feltétele, hogy

az egészségügyi állapotból adódó egyéb ellenjavallat nem áll fenn, és érvényes védettségi igazolvánnyal, annak hiányában a tervezett beavatkozást megelőző 48 órán belüli negatív PCR-teszttel és a műtét napján végzett negatív antigéngyorsteszttel rendelkeznek.

Kásler Miklós szerdán azt is bejelentette, hogy csütörtöktől újraindulnak a megelőzést szolgáló népegészségügyi célú, szervezett onkológiai szűrővizsgálatok.

A miniszter még március 5-én rendelte el az egynapos sebészeti ellátások felfüggesztését. 

Figyelmébe ajánljuk