Karácsony: A Diákváros ügye a kormány egyik legnagyobb árulása

  • narancs.hu
  • 2021. július 4.

Belpol

Az MSZP-Párbeszéd Jámbor Andrást támogatja az előválasztáson. 

„A Diákváros ügye a kormány egyik legnagyobb árulása” – mondta Karácsony Gergely főpolgármester vasárnapi online sajtótájékoztatóján, amit a Diákváros tervezett helyszínén tartott. A miniszterelnök-jelölt szerint nem csak a vidékről Budapestre érkező diákokat, és a fővárosi önkormányzatot árulták el, amellyel megállapodtak a projektről, hanem saját magukat is, mert a Diákváros egy olyan szerencsés kivétel volt a kormány és a főváros „rossz viszony szabályrendszerében”, amiben egyett tudtak érteni.

Hozzátette, „pontosan tudjuk, Budapesten mennyire kevés a kollégiumi férőhely”, a fővárosba érkező vidéki fiatalok jelentős része albérletbe kényszerül, ami egyébként kedvezőtlenül hat a budapesti ingatlanárakra is. Karácsony sajtótájékoztatójáról az MTI is beszámolt, de a beszédéből annyit idézett, hogy „amikor igent mondunk a diákvárosra, akkor természetesen nemet mondunk a Fudan-beruházásra is. Az utóbbi egyik legnagyobb problémája szerinte, hogy kiszorítaná a diákvárost Budapest legértékesebb fejlesztési területéről”. 

Karácsony a tájékoztatón bejelentette azt is, hogy az MSZP-Párbeszéd szövetség a főváros 6-os számú választókerületében (Józsefvárosban és Ferencvárosban) Jámbor Andrást, a Szikra Mozgalom jelöltjét támogatja.

 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk