Karácsony a jövő héten jelenti be az ellenzéki megállapodásokat

  • narancs.hu
  • 2023. november 12.

Belpol

A Jobbikkal nem tárgyal, de több párttal már egyezségre jutott.

A Fővárosi Önkormányzat a Budapesti Közművekkel és más szereplőkkel kiegészülve nagytakarítással ünnepelte városszerte Budapest 150. születésnapját. Megtisztították az Erzsébet és a József körútat, de a Blaha Lujza tér is megszépült vasárnap délelőtt. 

Mint az atv.hu írja, a tisztaság iránti igény minden bizonnyal összeköti az ellenzéki pártokat, a jövő évi választások kapcsán viszont még rengeteg a kérdőjel.

„Sok sikert kívánok a Jobbiknak” – Karácsony Gergely így reagált a sajtóhírre, miszerint a Jobbik saját főpolgármester-jelöltet állít.

A tévé kereste a pártot, hogy megerősíti-e az Index értesülését, de egyelőre nem kaptak választ.  

Közben a főpolgármester azt is hozzátette az ATV Híradónak: a Jobbikkal kerületi szinten sem tárgyal, több párttal viszont már megállapodásra jutott. „Én azt gondolom, hogy a jövő héten elkezdjük bejelenteni ezeket a közös megállapodásokat” – mondta Karácsony.

A Momentumban az Országos Választmány dönt a párt által preferált főpolgármester-jelöltről. Ez várhatóan a következő hónapokban történik meg. 

„Azt látjuk, hogy Karácsony Gergelynél sokkal alkalmasabb, a győzelemre esélyesebb jelölt azért nem látszik a térfélen, ezeket fogjuk mérlegre tenni, akkor, amikor döntünk.  A főpolgármester politizálása olykor kevéssé bevállalós.

 

Kifejezetten szakpolitikai értelemben, a progresszív várostervezés tekintetében, közlekedésszervezési, cégstruktúra tekintetében” – mondta Kele János, a Momentum elnökségi tagja.

Az ATV Híradó kereste a DK-t is, hogy ők terveznek-e saját jelöltet állítani, de a párt nem kívánt nyilatkozni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk