Karácsony Gergely ezt kérte Márki-Zay Péteről

  • narancs.hu
  • 2021. október 9.

Belpol

Elmondta, miről beszéltek a visszalépésekor.

Karácsony Gergely, miután visszalépett az előválasztási miniszterelnök-jelöltségtől Márki-Zay Péter javára, egy az ATV-ben adott interjúban mondta el, milyen kéréseket intézett Márki-Zayhoz.

Elmondta, talán jól érezték, akik úgy érezték, hogy nem akar mindenáron Orbán Viktor kihívója lenni és "Márki-Zay Péter nála sokkal jobban akarja a győzelmet, és ez a motor fel kell hogy pörgesse az ellenzék vezetőjét"

Saját kampánybeli teljesítményéről kifejtette, hogy akkor volt benne tűz, amikor arról beszélt, milyen Magyarországot szeretne.

Elmondta azt is, hogy két dolgot is kért Márki-Zay Pétertől: 

Egyrészt azt, hogy

"segítsen kihúzni Magyaroszágot a húsz éves polgárháborús hangulatból, békét kell hozni a magyaroknak" 

Másrészt azt, hogy a társadalom tele van elképesztő egyenlőtlenségekkel és igazságtalanságokkal, és a szociális katasztrófát föl kell számolni.

Hozzátette, az, hogy egy jobbközép és egy balközép politikus alkot egy platformot, az üzenet.

A főpolgármester hozzátette, számára az a kérdés, hogy 20 év múlva tükörbe tud-e nézni akkor, ha a győzelmi stratégia megvalósítását segíti elő. Azt reméli, hogy Márki-Zay Péter vezetésével az ő programja 80 százaléka meg fog tudni valósulni.

Elmondása szerint szerdán volt egy hosszú és szenvedélyes beszélgetésük Márki-Zay Péterrel, és akkor volt egy pont, amikor döntött a visszalépésről. Szerinte Márki-Zay Péternek sikerült áttörni a civil politikusok fölötti üvegplafont.

Kampányfőnökének, Gál J. Zoltánnak a távozásáról is beszélt, szerinte Gál J. a kampányfőnöki pozícióból lemondása után marad a városházán.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Bolond hangszer

Nyilvánvalóan Glenn Gould „bűne”, hogy a zongoristák felesküdtek a dünnyögésre meg a dúdolásra. Gould ugyanis elsőként, majd’ hetven évvel ezelőtt sikerlistás lemezt csinált a Goldberg-változatokból.

Szuperwumen és Wándörmen

A színház jövőjéről humoros vagy éppen keserű utópiákat is közlő, Két ország – két színházi kultúra? című tanulmánykötet egyik írásában (Kovács Bálint jegyzi) egy kőszínházi kolléga így szól a szabadúszóhoz: „Ti, függetlenek, kétszáz éve is azt mondtátok, hogy a szakadék szélén vagytok, aztán valahogy még mindig játszogattok itt-ott. (…) úgy látom, nagyon, nagyon tágas hely az a szakadék széle.”

Mint a vízipisztoly

Az elején szeretni is lehet ezt a történetet, például az esszészerű, érzelmes előhangért: így célozta meg az egyszeri vadászember Hitlert – már a ravaszon volt az ujja –, és aztán ezért nem lőtte le.