Novák Katalin: 40 ezer forint támogatást lehet igényelni a magánbölcsihez vagy a bébiszitterhez

  • narancs.hu
  • 2021. október 9.

Belpol

Azoknak az anyukáknak, akik most térnének vissza "dolgozni" – mondta, miközben kézzel idézőjelezte a dolgozni szót.

Nem világos, mi járhatott a fejében Novák Katalinnak, amikor Facebook-os bejelentésében kézzel idézőjelet mutogatva mondta el: havi akár 40 ezer forintos támogatást is igényelhetnek azok a kisgyerekes édesanyák, akik most térnének vissza "dolgozni".

Mindeközben kifejtette: a támogatást 2022. december 31-éig azok a három év alatti gyermeket nevelő szülők igényelhetik, akik a munkába visszatérve gyermeküket nem önkormányzati fenntartású bölcsődei ellátásban vagy napközbeni gyermekfelügyeletet nyújtó szolgáltatásban szeretnék elhelyezni.

Támogatjuk azokat a szülőket, elsősorban édesanyákat, akik 3 év alatti gyermeket nevelnek és szeretnének visszatérni a munkaerőpiacra! Havi maximum 40 ezer forintos támogatást is igényelhetnek azok, akik nem önkormányzati fenntartású bölcsődei ellátásban, vagy napközbeni gyermekfelügyeletet nyújtó szolgáltatásban szeretnék elhelyezni a gyermeküket. A támogatást a Magyar Államkincstár oldalán lehet igényelni. További részletek a videóban és a Magyar Államkincstár honlapján: http://www.allamkincstar.gov.hu/files/GINOP/bolcsode/Változásjegyzék%20-%20Tájékoztató%20Közlemény_2021.09.30.pdf

Posted by Novák Katalin on Saturday, October 9, 2021

A támogatás igényléséhez a Magyar Államkincstár honlapján kell benyújtani az igényt azoknak, akik most mennének vissza dolgozni ("dolgozni"), de nem szeretnének sokat fizetni gyermekük elhelyezéséért.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?