Karácsony Gergely: "Aláírtam a főváros 7 éves városfejlesztési stratégiáját"

  • narancs.hu
  • 2021. április 29.

Belpol

A főpolgármester azt is írta, hogy Orbánék Helyreállítási Terve megint a kiváltságos kevesek 1 százalékának gazdagodását szolgálja.

"Aláírtam a főváros 7 éves városfejlesztési stratégiáját, az Otthon Budapesten – Integrált Településfejlesztési Stratégiát, amely új alapokra helyezi az esélyteremtő, zöld és nyitott Budapest fejlődését. Az európai uniós költségvetési ciklushoz igazodó, 2027-ig terv olyan már kidolgozott városfejlesztést tartalmaz, amelyeket akár az EU-s helyreállítási forrásokból is lehetne biztosítani" - írja a Facebookon Karácsony Gergely.

A főpolgármester ezek után azt írja, hogy "ugyan az Európai Unió előírta az Orbán-kormány számára, hogy konzultáljon az önkormányzatokkal a forrás elköltéséről, ők egyszerűen figyelmen kívül hagyták a szabályokat, sem budapesti, sem önkormányzati javaslatokat nem fogadtak be, így állt elő egy kormányzati terv, ami az emberek helyett a betonról szól, a többség helyett a kiváltságos kevesekről, az egzisztenciális válság kezelése helyett a Fidesz oligarchák építőipari cégeinek kitöméséről és az egyetemi autonómiát csorbító felsőoktatási terveik finanszírozásáról. Az a Helyreállítási Terv, amit az Orbán-kormány eddig bemutatott, megint a kiváltságos kevesek 1 százalékának gazdagodását szolgálja a 99 százalék támogatása helyett."

Aláírtam a főváros 7 éves városfejlesztési stratégiáját, az Otthon Budapesten – Integrált Településfejlesztési...

Posted by Karácsony Gergely on Thursday, April 29, 2021

Figyelmébe ajánljuk