Karácsony: Külön indulunk Márki-Zay Péterrel a második fordulóban

  • narancs.hu
  • 2021. október 6.

Belpol

Nem lett meg a közös nevező. 

"Külön indulunk a második fordulóban, de mindketten elkötelezettek vagyunk az ellenzéki egység megőrzése és megerősítése mellett" - írta Facebook-oldalán Karácsony Gergely, miután szerda este tárgyalt Márki-Zay Péterrel.

Karácsony azt írja, ma is elmondta Márki-Zaynak, hogy "Magyarország újraegyesítésének programjához, a szociális és zöld fordulathoz hívok szövetségeseket. Hatalomtechnikai alkudozások, egymásnak ellentmondó közvélemény-kutatások nem számítanak akkor, amikor Magyarország jövője a tét."

"Bár én soha nem kértem, Márki-Zay Péter hónapok óta azt hangoztatja, visszalép a javamra az előválasztás második fordulójában. A választás előtti utolsó pillanatban azonban ennek pont az ellenkezőjére jutott. Döntését természetesen tiszteletben tartom" - írta a főpolgármester.

Márki-Zay Péter a hvg.hu-nak úgy nyilatkozott, "Karácsony akkor sem győzte volna le Dobrev Klárát, ha visszalépek". Hozzátette, Karácsony Gergely kétségbe vonja nemcsak a Medián és Závecz kutatást, de megkérdőjelezi a közösségi média visszajelzéseit is.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk