Karácsony nem nyilatkozik a Hír TV-nek, amíg bocsánatot nem kérnek a neonácikat mosdató riportért

  • narancs.hu
  • 2020. február 10.

Belpol

Nem ad nyilatkozatot és nem tesz eleget semmilyen meghívásnak.

„Amíg a Hír Tv nem kér bocsánatot a neonácikat mosdató, az antifasiszták tevékenységét megkérdőjelező riportjáért, addig sem én, sem a főpolgármester-helyettesek, sem a Főpolgármesteri Hivatal munkatársai nem adnak nyilatkozatot a Hír TV-nek, és nem is teszünk eleget semmilyen meghívásuknak. Erről ma levélben értesítettem Répásy Bálintot, a Hír TV vezérigazgatóját.” – jelentette be Karácsony Gergely Facebook-oldalán.

A Hír Tv az „Antifasiszta tüntetők zavarták meg a kitörés napi megemlékezéseket” című riportban számolt be a Városmajorban megrendezésre került Becsület Napja eseményről.

A rendezvényt 1997 óta tartják meg – és azóta a magyar szélsőjobbos, neonáci szcéna egyik emblematikus eseményévé nőtte ki magát. Kezdeményezője az a Győrkös István volt, akit tavaly életfogytig tartó fegyházra ítéltek, mivel engedély nélkül tartott fegyverével fejbe lőtt egy rendőrt.

A Becsület Napján olyan szélsőjobbos mozgalmak vettek részt, mint a Betyársereg, a Magyar Önvédelmi Mozgalom, a Légió Hungária, a Hammerskins Hungary, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Légió Hungária.

Hitler-idézetre lelkesült a tömeg a Városmajorban

A német vendégszónok a „legnagyobb német államférfi" szavaival ágyazott meg a „kegyeleti megemlékezésnek." Képek a Becsület Napjáról. Egyes becslések szerint ötszázan is lehettek azok a feketébe öltözött emberek, akik azért gyűltek össze szombaton a városmajori Jézus szíve templomnál, hogy tisztelegjenek azon magyar és német csapatok előtt, amelyek 1945 február 11-én próbáltak kitörni a szovjet ostromgyűrűből.

Figyelmébe ajánljuk