Erzsébetváros-kártya körüli csalás miatt tett feljelentést Niedermüller Péter

  • narancs.hu
  • 2020. február 10.

Belpol

Az önkormányzat csalás, hűtlen kezelés gyanúja miatt tette meg a feljelentést.

Erzsébetváros önkormányzata feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen az Erzsébetváros kártya működtetésével kapcsolatos csalás, hűtlen kezelés gyanúja miatt – adta hírül az önkormányzat.

A közlemény szerint 2019 augusztusában az Erzsébetváros Kft. és a Magyar Kedvezményhálózat Fejlesztő és Jogkezelő Kft. között az Erzsébetváros-kártya üzemeltetésére két évre szóló szerződés jött létre. A 43 milliós megállapodás még 2019 augusztusában, vagyis Niedermüller Péter előtt, Vattamány Zsolt polgármestersége alatt köttetett.

2020 januárjában belső ellenőri vizsgálat indult az ügyben, mely során több szabálytalanság került megállapításra: többek között, hogy a szerződés csak látszólag vonatkozik két évre, mivel már a szerződéskötés után rövid időn belül kifizették a 43 millió forintot.
A kerület közleménye szerint az Erzsébetváros kártya 2019-ben aránytalanul sok közpénzt emésztett fel. Tavaly - a választások évében - az önkormányzat közel 153 millió forintot költött el az Erzsébetvárosi kártya működtetésére, valamint különböző akciókra.

  • Az ingyensonka, az ingyenfenyő és az almáspite-akció 73 millió forintba,
  • a propaganda 16,1 millió forintba,
  • a kártyaüzemeltetés pedig 48,1 millió forintba került a kerületnek.

Ehhez képest az erzsébetvárosiaknak nyújtott tényleges kedvezmény összege mindössze 15 millió forintot tett ki.

 

Figyelmébe ajánljuk