Karácsony szerint a kormány letett az önkormányzati tulajdonban lévő szakrendelők államosításáról

  • narancs.hu
  • 2023. május 19.

Belpol

Az önkormányzati szövetségek vezetői legalábbis ezt tájékoztatást kapták a Belügyminisztériumban.

Karácsony Gergely szerint a kormány letett az önkormányzati tulajdonban lévő szakrendelők államosításáról. A főpolgármester erről Facebook-oldalán írt, miután csütörtökön az önkormányzati szövetségek vezetői a Belügyminisztériumban kaptak tájékoztatást.

Karácsony hozzátette, szerinte valóban az önkormányzatok kezében vannak a legjobb helyen a rendelők. A Fővárosi Közgyűlés még márciusban szavazta meg, hogy nem engedik át az államnak a főváros kezelésében lévő szakrendelőket.

A hvg.hu emlékeztetett, a főpolgármester korábban arról is beszélt, Budapesten sokkal rosszabb lenne az egészségügyi ellátás, ha a kerületek nem tennének meg mindent a rendelőintézetek fejlesztéséért. Mint megjegyezte, a főváros nagyon fontos, kerületeken átívelő ellátásokat is biztosít, úgy mint a hajléktalan emberek pszichiátriai és nőgyógyászati ellátása.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk