Nem adja a szakrendelőit az államnak a főváros

  • narancs.hu
  • 2023. március 29.

Belpol

Leszavazták ezt a Fővárosi Közgyűlésben. 

Nem adja állami kézbe a járóbeteg-ellátást Budapest – írja a Telex a Fővárosi Közgyűlés szavazása nyomán. 

Az Országos Kórházi Főigazgatóság – más településekkel egyetemben – azzal kereste meg a fővárost, hogy az egészségügyi átalakítás részeként adják a szakrendelőiket az államnak. Néhány kerület, köztük például Újpest, Terézváros és Józsefváros is jelezte: nem kívánnak élni a lehetőséggel.

Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester azt kérte a kormánypárti képviselőktől, hogy „hassanak oda” a kormánynál, hogy valóban megtarthassák ezeket a rendelőket és valódi támogatást is nyújtsanak azok fenntartásához. Az elmúlt években a városok rengeteg pénzt áldoztak a szakrendelőikre, az állam most azt kérdezi, nem adnák-e át azokat, számolt be a Telex. 

Karácsony Gergely főpolgármester is posztolt a témában. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk