Kásler bejelentette, 17 budapesti kórház higiéniai felújításáról döntött a kormány

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 17.

Belpol

Készülnek a koronavírus-járvány esetleges második hullámára.

Tizenhét budapesti kórház higiéniai felújításáról döntött a kormány 60 milliárd forint uniós és hazai forrás felhasználásával, a koronavírus-járvány esetleges második hullámára készülve – jelentette be az emberi erőforrások minisztere hétfőn budapesti sajtótájékoztatóján.

Kásler Miklós elmondta, a felújítás érinti a kórházak minden olyan helyiségét, ahol betegek tartózkodhatnak. A fejlesztés során a többi között felújítják a burkolatokat, automata csaptelepeket szerelnek fel és fejlesztik az infrastruktúrát.

A közlés szerint az előzetes felmérések megtörténtek, a kórházigazgatókkal a napokban tárgyalnak a konkrét feladatokról – tette hozzá a miniszter.

Az érintett kórházak a következők: az Észak-Közép-budai Centrum, az Új Szent János Kórház és Szakrendelő, a Dél-Pesti Centrumkórház-Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet, a Károlyi Sándor Kórház, a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet, az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet, az Országos Onkológiai Intézet, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet, az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet, a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és M. J. Orsz. Traumatológiai Intézet, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház, a Szent Margit Kórház és az Uzsoki utcai Kórház.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.