Kétmilliárdos, a miniszterelnök vejéhez kötődő visegrádi szállodaügylet miatt tesz feljelentést a Párbeszéd

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 17.

Belpol

Egy újabb NER-mutyi?

Ismeretlen tettes ellen, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt feljelentést tesz Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese egy visegrádi szállodaügylet miatt – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus elmondta, hogy az ügylet során a miniszterelnök veje 1,6 milliárd forintért megvett, majd 3,6 milliárdért eladott egy ingatlant, miközben nem hajtott végre értéknövelő beruházást rajta.

Hozzátette, az indokolatlan kétmilliárdos felárral a vevő, egy befektetési alapkezelő megkárosította saját cégét és részvényeseit.

Tordai Bence kiemelte, az utóbbi tíz évben autoriter államkapitalizmus épült ki Magyarországon, azaz nem csupán a kapitalizmus alapvető problémáit kell kezelni a 2022-es kormány- és rendszerváltás után, hanem le kell fejteni a gazdaságról az azzal összenőtt politikai szisztémát.

Szerinte "egy elnyomó hatalom, egy pártállami hatalom érdekeinek rendeli alá a gazdaság működését" a jelenlegi rendszer, amely szinte eltüntette a tisztességes versenyt és a szabadpiaci működést.

Security Check Required

null

Neked ajánljuk