Két településen tartanak ma időközi választást

Belpol

Az okok: halál és önfeloszlatás. 

Két településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Miszlán polgármestert, míg Szakonyban a képviselő-testület feloszlása miatt a településvezetőn kívül képviselőket is választanak.

A Tolna vármegyei Miszlán azért rendeznek választást, mert Boza Ferenc, a település 2009-től hivatalban volt, független polgármestere tavaly októberben elhunyt. A választáson három független jelölt indul, a névjegyzékben csaknem 240 helybéli szerepel.

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Szakonyban a képviselő-testület tavaly ősszel döntött úgy, hogy feloszlatja magát. A polgármester-választáson két független jelölt indul, a négy képviselői helyre pedig heten pályáznak. A választói névjegyékben mintegy négyszázan szerepelnek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Császló roma nemzetiségi választópolgárai nemzetiségi önkormányzati képviselőket választanak, mert a képviselők száma a szükséges létszám alá csökkent.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk