Kétféle vakcina érkezik kedden Magyarországra

  • narancs.hu-MTI
  • 2021. január 11.

Belpol

A Pfizer újabb, 39 ezer ember beoltására alkalmas oltóanyaga mellett a Moderna által gyártott 3600 adag vakcina is megérkezik.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője az operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján elmondta, lényeges különbség nincs a két vakcina között, ezek felhasználásával folytatódik az egészségügyi dolgozók, az idősotthonok lakóinak, illetve dolgozóinak beoltása. A Pfizer vakcinájából - a gyártó ígérete szerint - hetente, a Modernáéból kéthetente érkezik szállítmány Magyarországra.

Galgóczi Ágnes tájékoztatása szerint a korábban érkezett, 79 ezer ember beoltására elegendő oltóanyag-szállítmányt majdnem teljesen felhasználták, december 26-a óta 71 ezer oltást adtak be, ebből 6642-en idősotthon lakójaként, vagy dolgozójaként kapták meg a vakcinát.

A sajtótájékoztatón Kiss Róbert alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese elmondta, szombaton csendháborítás miatt intézkedett a rendőrség egy XIII. kerületi lakásban, ahonnan hangos zene szólt és ez a többi lakó nyugalmát zavarta. Az intézkedés során kiderült, hogy

a lakásban 20-an voltak, akik megszegték a magánrendezvényre vonatkozó szabályokat,

így velük szemben szabálysértési feljelentést tettek. A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt pedig a hétvégén 610 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök – hangzott el a sajtótájékoztatón.

 

Figyelmébe ajánljuk