Kovács Zoltánt közel 200 követőjétől „fosztotta meg” a Twitter

  • narancs.hu
  • 2021. január 11.

Belpol

Amiről neki rögtön George Orwell 1984 című műve jutott az eszébe. 

„Talán Önök is emlékeznek arra, amikor tavaly szeptemberben a Twitter minden előzetes értesítés nélkül letiltotta a magyar kormány hivatalos fiókját, épp abban az időpontban, amikor Soros egyik hű szövetségese, Vera Jourová biztos bemutatta a brüsszeli bizottság jogállamisági jelentését. A Twitter részéről hivatalos bocsánatkérés vagy válaszlevél azóta sem érkezett” – írja Kovács Zoltán a Facebookon. 

A szóvivő hozzátette, a mai nappal „egy újabb szintet lépett a Twitter”, amely egyik napról a másikra „közel 200 követőmtől fosztott meg”, mindenféle előzetes indok vagy magyarázat nélkül. „George Orwell úgy fogalmazott az 1984 című művében, hogy »A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy. Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik«” – fogalmaz Kovács. 

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?