Kiköltözik gyanúsan szerzett lakásából az V. kerület polgármestere

  • narancs.hu
  • 2014. november 21.

Belpol

Egy cikk, amely nem maradt következmények nélkül.

Elegem lett az elmúlt hónapokban abból, hogy a lakásvásárlásom miatt folyamatosan támadnak - magyarázta az Indexnek Szentgyörgyvölgyi Péter, a Belváros polgármestere, aki ma bejelentette, hogy visszaadja az önkormányzatnak a Szerb utcában található 110 négyzetméteres lakását.

false

 

Fotó: Németh Dániel

Juhász Péter, az Együtt társelnöke, aki hónapokon át vitte az ügyet nagy energiával, azonnal lemondásra szólította fel Szentgyörgyvölgyit. Mint írja: "Törvénytelen eljárással költözött be, hiszen az ingatlant szolgálati lakásként kapta, miközben volt saját lakása, tehát arra nem volt jogosult. Törvénytelen volt másodszor az is, amikor 2010-ben az önkormányzati választás előtt – Rogán Antal közbenjárására – csökkentették a bérleti díját. A harmadik törvénytelenség az volt, amikor az önkormányzat – saját ezzel kapcsolatos rendeletét is semmibe véve – áron alul adta el az ingatlant Szentgyörgyvölgyi Péternek".

Az időközben elhíresült, önkormányzati tulajdonú, műemlékvédelem alatt álló belvárosi házról - ahol önkormányzati dolgozók, ismerősök bérelnek lakást, és ahol Habony Árpád is meghúzhatja magát - szinte pontosan fél évvel ezelőtt írt tényfeltáró cikket Németh Dániel és Rényi Pál Dániel. A nagy karriert befutott írásművet itt olvashatják.

Figyelmébe ajánljuk