9 év letöltendő fegyházbüntetést kaphat Töröcskei, a Széchenyi Bank egykori vezetője

  • narancs.hu
  • 2023. január 9.

Belpol

15 embert vonnak felelősségre az állam által egykor igencsak jól pénzelt, óriási károkat okozó Széchenyi Bank ügyében.

Kilenc és nyolc év fegyházbüntetést kér az ügyészség Töröcskei István milliárdos üzletemberre, az egykori Széchenyi Bank vezetőjére és feleségére – írja a Blikk. A laphoz eljuttatott vádirat szerint összesen tizenöt embert vonnak felelősségre az állam által egykor igencsak jól pénzelt, óriási károkat okozó Széchenyi Bank ügyében – amellyel kapcsolatban már 2017-ben sem lehetett azzal vádolni az ügyészséget, hogy elkapkodják a nyomozást.

Töröcskeit, aki korábban az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója volt – erről a posztjáról 2015-ben mondott le, miután a Magyar Nemzeti Bank bevonta a Széchenyi Bank működési engedélyét – társaival hatmilliárd forintos hűtlen kezeléssel gyanúsítják a Széchenyi-ügyben. Feleségével együtt többek közt bűnszervezetben elkövetett sikkasztás és "különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés" miatt álltak bíróság elé.

A lap szerint az ügyészség négy év letöltendőt kért Vitézy Tamásra, a Helyi Téma nevű egykori kormányközeli ingyenes hetilap igazgatójára, a vádpontok között szerepel ugyanis Vitézy cégcsoportjának, az Adriatiq Island Groupnak egy hitelügylete is. De a többi vádlott is több éves börtönbüntetésre számíthat.

Töröcskeit a Blikk szerint "szoros baráti szálak fűzték a jobboldali körökhöz": benne volt a magyar villamosenergia rendszert működtető MAVIR vezetésében is, és vele kapcsolatban többször felmerül, hogy nagyon jó barátságot ápolt Simicska Lajossal még a G-nap előtt, erről írt lapunk is korábban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk