Fabio Capello elment Orbánhoz a Karmelitába

  • narancs.hu
  • 2023. január 9.

Belpol

Az olasz sztáredző azért van itt, mert díjat fog átadni a közmédia sportgáláján. 

Fabio Capello volt focista és korábbi futballmenedzser és -edző elment a Karmelita kolostorba Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel találkozni – derült ki a Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képekből. 

Capello – aki focistaként 1980-ban vonult vissza, azóta pedig futballmenedzserként irányította az AC Milan, a Roma, a Juventus és a Real Madrid együttesét is, valamint az angol, 2012 és 2015 között pedig az orosz válogatottat – most azért van Magyarországon, mert ő lesz az egyik díjátadó hétfő este az M4 Sport - Az Év Sportolója 2022 Gálán az Operaházban. 

Capello – akinek az MTI szerint magyarországi kötődése is van, mert édesapja a Baranya megyei Himesházán született – egyébként arról beszélt az M4-nek, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány irányításával szintet lépett a magyar futball. 

Az Orbánnal való találkozójáról ugyanakkor nem sokat lehet tudni. Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke csak annyit közölt, hogy a miniszterelnök hétfő délután a Karmelita kolostorban fogadta Capellót. 

Fotók viszont készültek: 

 
 
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
 

 
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.