Kilépnek a Momentum képviselői az óbudai koalícióból

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 29.

Belpol

A letartóztatott polgármester ügye miatt hozták döntésüket. 

„A Budapest III. kerületében zajló ügyben a Momentum Mozgalom egyetlen tagja sem érintett, és az érintettség látszatát is el kívánjuk kerülni, ezért a Momentum elnöksége azt a döntést hozta, hogy az óbudai Momentum képviselői kilépnek az előzetes letartóztatásba került Kiss László vezette koalícióból” – közölte a Momentum csütörtökön. Azt írták, hogy számolnak azzal a forgatókönyvvel, hogy a korrupcióval gyanúsított óbudai polgármester helyére a Fidesz akar majd beülni. „A kerület nem maradhat vezetetlenül, mert akkor rövid időn belül a fideszes oligarcha-csoportok prédájává válhat” – fogalmaznak közleményükben.

Kiss Lászlót, Óbuda DK-s polgármesterét két hete vették őrizetbe, amiért a vád szerint 2019-es polgármesterré választása után egy korrupciós hálót épített ki, amelyen belül megbízásokat adott baráti cégeknek, majd azok összegének egy részét visszakövetelte magának. Kiss László egyik korábbi munkatársa vádalkut kötött és ellene vallott, letartóztatásához viszont több gyanusított vallomása is kellett.

Vadai Ágnes DK-s politikus augusztus 28-án állt a sajtó elé három olyan dokumentummal, amelyek szerinte azt bizonyítják, hogy koncepciós eljárás zajlik Kiss László ellen. Szerinte 2021-ben egy magas rangú állami vezető rendelte meg az óbudai polgármester lebuktatását, és ezt az ügy egyes kihallgatási jegyzőkönyvei támasztják alá. Az ügyészség szerint egy álnyomozó, Vadai Ágnes szerint fedett nyomozó kezdett bizonyítékokat gyűjteni Kiss László ellen – emlékeztet a Telex.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.