Kitüntették Novák Katalint

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. szeptember 11.

Belpol

A családpolitikában elért „csodálatos” eredményeiért.

Milotai Nyilas István-emlékérmet vehetett át a családokért felelős tárca nélküli miniszter a 11. Szatmár Határok Nélkül elnevezésű református találkozón szombaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagyecseden.

A református templomban tartott ünnepségen Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának elnöke laudációjában a miniszter szakmai életútját méltatva azt mondta: nem szabad eltagadni azt, hogy az ország családpolitikában elért "csodálatos" eredményei mellett vannak még szegény, rászorult, hátrányos helyzetű emberek, olyanok, aki lemaradtak és nem kaptak még elég segítséget a felzárkózáshoz. Ezeket az embereket a politikusok észrevenni nem szokták, Novák Katalin azonban képes erre - hangsúlyozta a református püspök, hozzátéve, a miniszternek a hivatali kötelessége mellett jut ideje önkéntes munkára is.

A Szatmár megye egykori püspökéről elnevezett elismerést, a Bíró Lajos szobrászművész által készített emlékérmet Fülöp István, a Reformátusok Szatmárért Egyesület elnöke adta át Novák Katalinnak. Az emlékérmet évente kétszer adja át a civil szervezet, a szeptemberi református találkozó mellett október végén, a reformáció emléknapján tartanak ünnepséget. A kitüntetett világi és egyházi személyiségeket a református egyház és egyesület javára kifejtett tevékenységükért jutalmazzák.

Az ünnepségen Novák Katalin átvette a Magyar Református Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete címét is.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk