Körlevélben szólították fel spórolásra a tűzoltóságokat

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 4.

Belpol

A szerelést többször gyakorolhatják, de a tűzoltást nem.

Kevesebbet gyakorlatozhatnak, csökkenteniük kell a járművek futását is. Többek között ezt az utasítást kapták az országos katasztrófavédelemhez tartozó hivatásosok – derül ki az ATV Híradó riportjából. A tűzoltóságokat körlevélben szólították fel a spórolásra: a szerelést többször gyakorolhatják, de a tűzoltást nem.

Salamon Lajos, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke elmondta, elmaradnak gyakorlatok (havonta egyszer egy megyei gyakorlatot fognak tartani), különböző szintű ellenőrzések (főleg a megyei szintűek), és csökkenteni kell a kocsifutásokat, amivel pedig csak lehet, mindennel spórolni kell. A szakszervezet már javasolta, hogy kapjon minden tűzoltóság ezer literes tartályt üzemanyag tárolásra. Szerintük ez ugyanolyan jó szolgálatot tenne, mint a mezőgazdasági vállalkozásoknál.

Hiába látnak el közfeladatot, nem tankolhatnak hatósági áron a tűzoltók, mentők és a rendőrök sem. Igaz, többletköltségeiket megtéríti az állam. Nehezebb helyzetbe az önkéntes tűzoltóságok kerülhetnek. Egy ilyennél már előfordult, hogy nem vállaltak el egy oltást egy erdőtűznél használatos járművel, mert nem fizették ki a tankolást – íolvasható a riportból készült cikkben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk