Korrupcióellenes miniszternek kérte fel Hadházyt Márki-Zay

  • narancs.hu
  • 2022. január 24.

Belpol

Kormányváltás esetén a politikus miniszteri feladatot kapna, tárca nélkül.

Ha nyer az április 3-i országgyűlési választáson az ellenzék, Hadházy Ákosból korrupcióellenes miniszter leszmondta el a független képviselő a Partizán műsorában. Hadházyt Márki-Zay Péter kérte fel a feladatra.

A konkrét munka egy új hivatal vezetését jelenti elvileg, amit a műsorban Korrupcióellenes Hivatalként emlegettek.

A tervek szerint a szervezet nem nyomozóhatóság lenne. Feladata két részre oszlana: az egyik az úgynevezett törvényalkotó-koordináló munka, ami a korrupciót nehezítő szabályok kidolgozásával foglalkozik, a másik a jogi felelősségre vonás, hogy a korábbi ügyeknek „legyen következménye”.

Hadházy megjegyezte, hogy a hivatal állami dokumentumokba, szerződésekbe, illetve azok részleteibe is betekinthetne, továbbá a korrupciós ügyekre kialakított állami bűnüldöző szerveket is beszámoltathatná.

Hadházy elmondta azt is, hogy a munkára tárca nélküli miniszterként kérte fel őt az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje. A képviselő hozzátette, csak akkor fogja elvállalni a pozíciót, ha ahhoz jogkörök is tartoznak majd.

(Partizán)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk