Kovács Béla ügyvédje sem tudja, hol tartózkodik az egykori politikus

  • narancs.hu
  • 2023. január 10.

Belpol

Öt év fegyház büntetést kapott, itthon körözik költségvetési csalás miatt, de most úgy tűnik: sikerülhet meglépnie. 

Öt év fegyházbüntetést kapott Kovács Béla egykori jobbikos EP-képviselő az Európai Unió elleni kémkedését, költségvetési csalás miatt itthon is körözik, viszont még az ügyvédje sem tudja, hol tartózkodik – írja a Blikk

Bólyai János azt nyilatkozta, az érvényes megbízásuk dacára nem tartja a kapcsolatot az irodájukkal, ő sem hallott felőle és telefonon sem beszéltek. A Blikk úgy tudja, Kovács orosz származású felesége többször is járt Magyarországon az elmúlt időszakban, de az ügyvéd ezt nem tudta megerősíteni, csak azt, hogy egy Pilisben lévő ház most is a birtokukban van. 

Bólyai nem tudja, hogy Kovács Bélának van-e orosz állampolgársága, de állítása szerint védence több nyelven is beszél, Oroszországban is élt éveket, és megvan annak a lehetősége, hogy akár hosszabb távon is letelepedjen és hivatalos formában dolgozzon. 

„A kiadatástól gyakorlatilag nem kell tartania. Egy ország csak akkor adhat ki egy körözött állampolgárt, ha a terhére rótt bűncselekmény az adott országban is bűntettnek minősül. Kovács Bélát viszont az Európai Unió elleni kémkedés vádjával ítélték el, ami Magyarországon kívül egyetlen más országban sem bűncselekmény. Így nincs olyan állam, amely szabályosan kiadhatná” – mondta az ügyvéd. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk