30 milliárd forinttal költhet többet a sportra a kormány 2023-ban

  • narancs.hu
  • 2023. január 10.

Belpol

Nem ezen fognak spórolni. 

Az Mfor számításai szerint idén legalább 415 milliárd forintot költhet a kormány sportra a beazonosítható tételek összesítése után, ami mintegy 30 milliárd forinttal több, mint ami a júniusban elfogadott költségvetésben szerepel. 

Eredetileg „csak” 385 milliárd szerepelt a költségvetésben, amiből 139 taoprogramokra ment volna. Az alapvető feladatokra 9 százalékkal többet fordítanak, 167,2 milliárd helyett mintegy 182,6 milliárdot. 

  • A versenysport és szakmai feladatok támogatására 58,4 milliárd forintot, 
  • A kiemelt sportegyesületekre 13,6 milliárd forintot, 
  • A „sportági fejlesztési koncepciók megvalósításával összefüggő feladatok támogatása” címszó alatt 33,6 milliárd forintot, 
  • Az autó-motorsport támogatása  19,6 milliárd forintot fordít a kormányzat. 

Egyedül a nemzetközi sportesemény stratégiára költ kevesebbet a kormány. Erre a célra idén 29,6 milliárd helyett 13,4 milliárd forint jut. Ugyanakkor az Mfor felhívta rá a figyelmet, hogy a kormány tavaly a Miniszterelnöki Kabinetirodának szervezte át a rendezvényeket, és a kiemelt nemzetközi sportesemények és egyéb kiemelt állami rendezvények lebonyolítására 60,5 milliárd forintot szánnak 2023-ban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk