Közös ellenzéki tüntetés Orbán évértékelője alatt

  • narancs.hu
  • 2019. február 5.

Belpol

Az ellenzéki pártok együtt szerveznek demonstrációt a kormányfő évértékelőjére.

Az ellenzéki pártok közös demonstrációt tartanak február 10-én, vasárnap délután a várbeli Szent György téren, Orbán Viktor új irodája előtt. A szervezők közölték: közösen fogják felemelni a szavukat a munkavállalók életét megnehezítő rabszolgatörvény ellen, elmondják, mi maradt ki Orbán Viktor évértékelőjéből, majd a rendezvény után az Állami Számvevőszék székháza elé vonulnak, hogy tiltakozzanak az ellenzéki pártok pénzügyi ellehetetlenítése ellen, és hogy megvédjék a magyar demokráciát – írja az Index.

Az esemény valóban összellenzékinek tűnik, a közös meghívóban ugyanis szervezőként szerepel:

a Demokratikus Koalíció,

Hadházy Ákos és Szél Bernadett független képviselők,

a Jobbik,

a Lehet Más a Politika,

a Liberálisok,

a Magyar Szocialista Párt,

a Momentum, valamint

a Párbeszéd is.

Orbán Viktor ezúttal február 10-én tartja évértékelő beszédét a Várkert Bazárban. A kormányfő szokás szerint itt fogja bejelenteni, milyen intézkedéseket tervez az európai parlamenti kampányban. Az évértékelő után, február 13–14-én lesz a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülése, míg az Országgyűlés tavaszi ülésszaka február 18-án kezdődik.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.