Két iroda egy fideszes képviselőnek egy kilométeren belül

  • narancs.hu
  • 2019. február 5.

Belpol

Véletlenül kiadtak egy másik szerződést.

Egy kilométeren belül két irodát bérelnek az adófizetők Hubay György fideszes országgyűlési képviselőnek Miskolcon – írja az Index. Legalábbis ez derül ki Jakab Péter jobbikos politikus Facebook-posztjából, amely felidézte, hogy a HVG korábban arról írt, hogy van egy fideszes országgyűlési képviselő, akinek havi mintegy félmillió forintért bérel irodát az Országgyűlés Hivatala a képviselő volt munkaadójától, a Miskolc Holdingtól. Hubay György ennyiért ráadásul nem is Budapest valamely frekventált pontján vett ki egy ingatlant, hanem Miskolcon a Széchenyi utca 94. szám alatt.

„Szerettem volna megtudni, miért ilyen drága, ezért közérdekű adatigényléssel fordultam a Miskolc Holdinghoz, kérve a bérleti szerződés kiadását. Erre mi történt? A Holding elismerte, valóban ezen a címen bérelnek irodát a képviselőnek, viszont véletlenül egy másik szerződést adtak ki” – írta Jakab, aki szerint a szerződésből kitűnik, hogy egy további irodát is bérelnek a fideszes képviselőnek. Ezt is Miskolc belvárosában, csak éppen a Kossuth utcán, 126 ezer forintért, 12 percnyi sétára a másiktól.

„Hogy mi szüksége egy képviselőnek két irodára egy kilométeren belül, nem tudjuk. De hogy jó sokba kerül, azt igen.” – összegez Jakab Péter.

A képviselő ugyanakkor a félmilliós irodabérlés eredetileg igényelt szerződését is várja, hiszen az is közérdekű adat. Az első körben nyilvánosságra került félmilliós bérlés ugyanis szintén magyarázatra szorul, hiszen a bérbeadó cég saját honlapján is százezer forinttal olcsóbban kínál kétszer akkora ingatlanokat Miskolcon.

Figyelmébe ajánljuk