Közzétették a választási névjegyzék számadatait

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. december 15.

Belpol

Itt lehet figyelni, beüt-e a voksturizmus. 

Közzétette a Nemzeti Választási Iroda (NVI) a névjegyzékben szereplő választópolgárok számát országgyűlési egyéni választókerületi és települési szintű bontásban.

 Az NVI a múlt héten jelentette be, hogy a jövőben a választás napjáig heti rendszerességgel frissíti a www.valasztas.hu oldalon az adatsort, és az első adatközlést a december 13-i hétre ígérte.

Az NVI felhívta a figyelmet arra, hogy a kiegészítés nem érinti a választási eljárásról szóló törvényben foglalt adatközlési kötelezettséget, hanem azzal párhuzamosan, többletszolgáltatásként segíti elő a választópolgárok számában bekövetkező változások követését.

 Az információk letölthető, Excel-formátumú táblázatban jelennek meg a Nyilvántartások menüpontban, ezzel is hozzájárulva az adatok összehasonlíthatóságához. Az 49. és 50. heti adatok már elérhetők az NVI honlapján.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk