Krétára nincs pénz, de a tankerület vezetőjét sofőr viszi

  • narancs.hu
  • 2022. október 22.

Belpol

A szigetvári tankerület igazgatójának nincsen jogosítványa, autó megy érte minden nap.

Bognár László júniusban mondott le a pécsi önkormányzati képviselői mandátumáról, amikor már másfél éve vezette a Szigetvári Tankerületi Központot. Hadházy Ákos most az derítette ki a vidéki káderről, hogy minden nap szolgálati autó hozza-viszi az otthona és munkahelye között. Mivel Bognárnak nincsen jogosítványa, az ötven kilométert sofőr vezeti le.

„Egy olyan országban, ahol krétára is alig van pénz, és egy olyan országban, ahol a menzán a gyerekek egészen elképesztő, ételnek nevezett valamiket kapnak a pénzhiány miatt, az, hogy egy tankerületi vezető sofőrrel járjon be a lakhelyétől sok tíz kilométerre, ez elfogadhatatlan” – mondta az RTL Híradójának az ellenzéki politikus.

Az RTL.hu felidézi, hogy augusztus végén a szigetvári tankerületben több százezer forintot költöttek el borvacsorára és hajótúrára, de az utazáson nem a pedagógusok, hanem a tankerület dolgozói vettek részt.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint az esetek jelzik az ordító különbséget a tankerületi központok és az iskolák anyagi lehetőségei között: „az intézményekben folyamatosan szednek be pénzt, be kell vinni a gyerekeknek most már a nyomtatáshoz papírt, mindenféle eszközöket kérnek be, mert egyszerűen nincs megfelelő anyagi háttere annak, hogy az intézményt normálisan működtessék”.

Bognár László az RTL megkeresésére nem reagált.

„Ha akarták, ha nem, a tanár- és diákdemonstrációk miatt a tankerületi központok vezetői rivaldafénybe kerültek. Az irántuk ébredő közutálat és megvetés ugyanúgy az Orbán-rezsim központosító hatalomgyakorlásának a következménye, mint a közoktatás teljes szétesése” – írtuk a kiskirályként viselkedő tankervezetőkről csütörtökön megjelent, 42. lapszámunkban.

Ebben a véleménycikkünkben pedig arról írtunk, miért nincs szükség a tankerületekre és a tanárokat fenyegető vezetőikre: 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk