Különösebb felhajtás nélkül kapott 15 milliárd forintot Lázár János alapítványa

  • narancs.hu
  • 2022. július 8.

Belpol

Egyelőre nem tudni, mire kapott az alapítvány ennyi közpénzt.

15 milliárd forint pénzbeli vagyoni juttatást kapott még áprilisban a Jövő Nemzedék Földje Alapítványderült ki a Miniszterelnökség válaszából, amit az Átlátszó közérdekű adatigénylésére adtak. A lap azért fordult Gulyás Gergelyhez, mert bár tavasszal a Magyar Közlönyben megjelent, hogy 15 milliárd forint juttatást kap egy közérdekű alapítvány, az nem, hogy melyik. Két hónap után kapott az Átlátszó választ.

Még tavaly áprilisban jelentette be a kormány, hogy 11 közérdekű alapítványt hoznak létre, főként felsőoktatási intézmények fenntartására. A Jövő Nemzedék Földje Alapítványnak a 2016-ban "visszaállamosított", 10 ezer hektáron működő mezőhegyesi ménesbirtokot szánták.

A Jövő Nemzedék Földje Alapítványt tavaly október 27-én jegyezték be. A kuratóriumi tagjainak névsorát már szeptemberben közzétették: a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. kormánybiztosaként Lázár János lett az elnök, valamint a kuratóriumba Csányi Attila, Balczó Barnabás, Kerezsi Miklós, és az agrárkamara elnöke, Győrffy Balázs is bekerült.

Egyelőre nem tudni, mire kapta az alapítvány a 15 milliárd forint közpénzt.

(Átlátszó)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk