L. Simon László megmutatta, milyen lesz a Vadászati Világkiállítás

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 22.

Belpol

Mondhatni bizarr.

Az Egy a Természettel 2021 címet kapta a Természeti és Vadászati Világkiállítás Központi Magyar Kiállítása – jelentette be L. Simon László. A tárlat még készül, ebbe nyújt Facebook oldalán néhány kép erejéig betekintést a Magyar Nemzeti Múzeum nemrég kinevezett főigazgatója.

A kiállítás mondhatni nem túl eredeti, egyenesen bizarr, az L. Simon által posztolt képeken ugyanis egy kisebb erdőnyi kitömött vadállatot látni, vannak ott szarvasok, őzek, nyulak, rókák, vízi madarak míg a preparált állatok mellett az embereket néhány szobor helyettesíti. 

Az államtitkár folyamatosan beszámol a Természeti és Vadászati Világkiállításról. Nemrég személyesen tekintette meg Szőke Miklós Gábor 16,5 méter magas, 20 méter hosszú és ugyanolyan széles, bőgő szarvasbikafejet ábrázoló alkotását, amely 10 tonnányi elhullajtott agancsból készült. A látogatók „a szarvasbika tátott száján keresztül” sétálhatnak be majd a Hungexpo területére, ahol a világkiállítást rendezik meg. A most közzétett fotókon szintén több Szőke Miklós Gábor-mű is látható, ugró nyúl, véres vaddisznó, a magasból lógó szarva, álló medve.

L. Simon László friss Facebook bejegyzéséből mindemellett az is kiderül, hogy a Hungexpo H pavilonjában látható lesz majd a Seuso-kincs több eredeti darabja és a Nagyszentmiklósi kincs hiteles másolata is.

(Facebook/L. Simon László)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk