Lantos Gabriella: Az életben maradáshoz való jogot vették el

  • narancs.hu
  • 2021. március 24.

Belpol

Az egészségügyi szakértő szerint mától megszűnik a közfinanszírozott ellátás.

Lantos Gabriella egészségügyi menedzser, a Pálinkás József-féle Új Világ Néppárt politikusa Facebook-oldalán reagált arra tegnapi kormányrendeletre, amelynek értelmében a városi kórházak irányítása alá kerülnek az önkormányzati szakrendelők, szakorvosokat, ápolókat és képzettebb háziorvosokat is COvid-osztályokra irányíthatnak.

Lantos szerint ezzel gyakorlatilag megszűnik a közfinanszírozott egészségügyi ellátás Magyarországon. 

"Siralomházzá változott az ország, ezért a totális egészségügyi mozgósítás, A kormányzóképtelenség árát Ön fizeti meg.Mi vár a nem koronás betegekre? A cukrosokra, a szívbetegekre, a rákosokra? A refluxosokra, reumásokra, gerincsérvesekre" - teszi fel a kérdést Lantos.

"Hol van már az Alaptörvény? Az, hogy a egészségügyi szolgáltatások és intézkedések során a betegek jogainak védelmét biztosítani kell ?A jogállam nem fikció, hanem az életben maradáshoz való jog.Ezekben a napokban ezt a jogot is elvették Öntől" - folytatja.

Figyelmébe ajánljuk

Ha eltűnnek a rítusaink, ránk omlik az idő

Otthontalanság, kiüresedés, nyugtalanság, rohanás és magány. Kevesen akadnak manapság, akit ne érintenének ezek a kérdések. Átrohanunk az életen, próbáljuk a víz felett tartani a fejünket, de nagyobb légvételre mintha nem lenne lehetőség. Mi történik velünk?