Leszbikus párt zaklattak szélsőjobboldali fiatalok a Balatonon

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 13.

Belpol

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom közben háborúzásról énekelt mozgalmi dalokat.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjai zaklattak egy leszbikus párt a badacsonylábdihegyi strandon. A Drogriporter beszámolója szerint „a strandolók döbbenten nézték, ahogy a militarizált gyerekek harsány harci indulót énekelve vonultak ki a vízből”, ami többeket a harmincas évekre emlékeztetett.

A két nő egyike a távolból videót készített a performanszról, majd  békésen napozott tovább és beszélgettek.

Hamarosan arra figyeltek fel, hogy az ifjúsági mozgalom két tagja áll fölöttük, fél méter távolságra, karbatett kézzel, és némán bámul. Amikor megkérdezték mit szeretnének, hallgattak – majd végül odavetették, hogy undorítónak tartják őket.

A mozgalom tagjai eközben videóztak is, amit később közzé is tettek. A homofóbiától túlfűtött videóban azon sajnálkoznak, hogy elmúltak már azok a „régi szép idők”, amikor a Pride után még vadásztak a melegekre.

A történethez hozzátartozik, hogy a strandolók közül többen biztosították szolidaritásukról a leszbikus párt. A Budapest Pride most szemtanúkat keres az esethez.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk