Ma is folytatják a tiltakozást a tanárok

  • narancs.hu
  • 2022. február 18.

Belpol

Több budapesti és egy miskolci iskola tanárai is becsatlakoztak a polgári engedetlenségbe, a mai napon több mint 150-en sztrájkolnak.

Budapesten, az Eötvös József Gimnáziumban hatvan tanár nem vette fel a munkát pénteken, ezt az intézmény egyik tanára közölte a Facebookon.

De nemcsak ők, hanem a budapesti Vörösmarty Mihály Gimnázium, a Berzsenyi Dániel Gimnázium, a Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskola, a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium, valamint a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanárai is részt vesznek a tiltakozásban. 

Az Eduline azt írja, hogy 

a mai napon több mint 150 tanár tiltakozik ma a kormány sztrájkrendelete ellen.

Budapesten a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban 23 tanár döntött úgy, hogy nem veszik fel a munkát, a Berzsenyi Dániel Gimnáziumban 27 tanár vesz részt a közös kiállásban, további 16 pedagógus, akik személyesen nem tudtak jelen lenni,  aláírással fejezték ki egyetértésüket. A budapesti Scheiber Sándor Gimnáziumban 47 pedagógus írt alá közös nyilatkozatot, a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium 22 tanára nem állt munkába pénteken, őket további 14 kollégájuk támogatja.

A miskolci Földes Ferenc Gimnáziumban egyelőre szimbolikus kiállásként egy tanár nem állt munkába, jövő héttől viszont Miskolcon több iskolában is terveznek hasonló, nagyobb megmozdulásokat.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?