Újabb iskolák csatlakoznak a polgári engedetlenséghez

  • narancs.hu
  • 2022. február 17.

Belpol

A pedagógusok folytatják a kormány sztrájkrendelete elleni tiltakozást.

Pénteken a budapesti Vörösmarty Mihály Gimnáziumban, a Berzsenyi Dániel Gimnáziumban, illetve a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumban nem veszik fel a tanárok a munkát, ezzel a tiltakozva a kormány sztrájkrendelete ellen - írja az atv.hu. Az ATV Híradónak Totyik Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének alelnöke elmondta, minden jogi eszközt megragadnak azért, hogy ha kell nemzetközi szintre eljuttassák a sztrájkjogot teljesen kiürítő rendelkezést. 

Kedden a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium 15 tanára – a Szent László Gimnázium pedagógusainak hétfői példáját követve – tiltakozott a kormány sztrájkrendelete ellen polgári engedetlenséggel. A Narancs.hu a kölcseys tiltakozás kapcsán Törley Katalint, a Tanítanék Mozgalom alapítóját is megkérdezte, ai szerint a polgári engedetlenség folytatódik, egyre inkább úgy tűnik, akciósorozat van kibontakozóban.

Lapunk is beszámolt arról, hogy csütörtökön a Szerb Antal Gimnázium 34 oktatója, illetve a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Pesterzsébeti Technikumának 4 tanára tagadta meg a munkát. A nap folyamán a budapesti Teleki Blanka Gimnázium 32 pedagógusa és nevelési-oktatási munkát segítő alkalmazottja is csatlakozott az akcióhoz. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.