Magyar Hang: Vitályos Eszter lehet az új kormányszóvivő

  • narancs.hu
  • 2024. március 28.

Belpol

A posztot eddig Szentkirályi Alexandra töltötte be.

Vitályos Eszter, a Fidesz országgyűlési képviselője, egyben Csák János kulturális és innovációs miniszter helyettese lesz az új kormányszóvivő – értesült a Magyar Hang.

A posztot eddig Szentkirályi Alexandra töltötte be, ő állt rendszeresen Gulyás Gergely mellett a kormányinfónkon, két hete azonban kiderült, hogy ő lesz a Fidesz főpolgármester-jelöltje.

Vitályos Eszter 2010-től 2012-ig az Országgyűlés Hivatala alkalmazásában a Fidesz önkormányzati és területfejlesztési kabinettitkári feladatait látta el, majd a Miniszterelnökségen dolgozott, később pedig a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség jogi- és gazdasági elnökhelyettesévé nevezték ki. 2014-től 2018-ig a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára volt, ezután az akkori Emberi Erőforrások Minisztériumában az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkári feladatokat végezte. Az Országgyűlésbe 2021-ben került be L. Simon László parlamenti helyére, majd a 2022-es országgyűlési választáson egyéni mandátumot szerzett a szentendrei választókerületben.

A lap kereste Vitályos Esztert, de nem érték el a fideszes politikust. Egyik kollégája telefonon úgy reagált: sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánja az értesülést, illetve „amennyiben lesz ilyen döntés, azt nyilvánosságra fogjuk hozni”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk